Dagelijkse verzorging

Wat doe jij dagelijks aan jouw uiterlijk? Eigenlijk geen idee wat ‘normaal’ is? Kan je nog wat tips gebruiken? Lees dan gauw verder!

Dagelijkse kost

Dagelijks wordt je geconfronteerd met hoe je voor de dag komt. Je kijkt elke dag in de spiegel en probeert er (zeker voor een werkdag) het beste van te maken. Toch? Maar ‘het beste’, wat houdt dat in? Voor iedereen is ‘het beste’ wat anders. Even lekker onder de douche, wat deodorant op, een parfum eventueel, een kam door je haar halen en eventueel make-up. Dat is wat de meeste mensen voldoende vinden. Maar dat geldt echt lang niet voor iedereen.

Complimentjes

Met zoveel verschillende soorten mensen die plaatsnemen in mijn kappersstoel, kom je daar al gauw achter. Ik denk dat ik wel durf te stellen dat het overgrote deel van de mensen genoegen neemt met bovenstaande ochtendschema. Duurt niet te lang, is niet ingewikkeld en je krijgt geen commentaar van de mensen om je heen over de mate van verzorging. De mensen die veel meer tijd in hun uiterlijk steken, dát zijn veelal de mensen die de complimenten vangen. Maar daar werken ze dan ook hard voor. Uitgebreid scheren of harsen, alles wekelijks scrubben, de zonnebank, dagelijks hardlopen/trainen, uren besteden aan haar en makeup, dieten, naar de schoonheidsspecialist en kapper, etc. Complimenten geven is fijn en ze krijgen is voor veel mensen ook fijn. Hoe meer complimenten je wil, hoe meer moeite je moet doen voor het hoogstaande eindresultaat. Andere mensen willen juist helemaal geen complimentjes, omdat ze daar moeilijk mee om kunnen gaan. En zullen dan ook aanzienlijk minder tijd steken in hun uiterlijk (vaak te weinig, mijns inziens). Mensen durven positief te zijn over uiterlijk, maar feedback geven ter verbetering gebeurt aan de andere kant heel weinig. Mensen willen niet per ongeluk beledigen. Maar als iemand roos heeft, of een hele droge huid, dan kan je dat toch gewoon zeggen? Je helpt mensen als een soort extra spiegel. Laat ik het zo stellen: ik laat mensen liever niet voor schut lopen en help ze daarbij graag. Dat zouden meer mensen mogen doen! 😉

Hoe heurt het eigenlijk

Er is natuurlijk niet één handleiding te maken voor alle mensen, want elk mens heeft haar eigen type verzorging nodig. Dit hang samen met een hoop factoren zoals: in wat voor omgeving werk en woon je (veel of weinig vuil in de lucht en aan je handen), rook je, heb je huidproblemen of allergiën, etc. Wel wil ik graag tips geven voor de dagelijkse verzorging, wat ieder mens zou moeten doen, omdat ik merk dat veel mensen geen idee hebben waar ze op moeten letten en het er daarom soms maar bij laten zitten:

Haarverzorging

Was je haar niet iedere dag. Wil je per sé elke dag onder de douche (wat eigenlijk veel te vaak is), gebruik dan niet elke dag zeep en shampoo. 2 à 3 keer per week is ruim voldoende. Was het dan met zowel shampoo als crèmespoeling. Verdeel de shampoo over het schedel en masseer de hoofdhuid goed. Daarmee verwijder je vuilresten het beste en komen oude huidschilfers goed los. Was je oren ook gelijk goed. De crèmespoeling is juist voor de lengtes van het haar. Dus niet op de hoofdhuid masseren maar alleen in de lengtes van het haar. Geef beide producten een minuut de tijd om in te kunnen werken.

Last van droog en beschadigd haar? Neem een maskertje. Ik adviseer als huis-tuin-en-keukenmiddel kokosolie (ja, degene waarmee je elke dag kookt). Een halve minuut in de magnetron tot de olie zacht is en in het hele haar verdelen. Laat maar lekker een uur of twee intrekken en goed wassen nadertijd!

Heb jij andere haarvragen of haarproblemen? Schroom niet en vraag om advies!

Daarnaast wil ik graag ook gezegd hebben dat een verzorgd kapsel eigenlijk altijd gepaard gaat met stylingproducten. Schoon gewassen haar valt eigenlijk altijd wat futloos naar beneden (lang leve de zwaartekracht), dus expertimenteer eens met wat verschillende typen haarproducten. Ook hierover kan ik je goed adviseren. Ik voer verschillende merken en selecteer wat voor jouw haartype het beste werkt.

Gezichtverzorging

Bij de meeste vrouwen gaat dit wel goed. Voor mannen kan ik heel kort zijn: smeer uwen gezicht vaker in met een lekkere vette crème! De meeste mannen doen niet aan crèmes, maar ook mannen moeten goed zorgen voor hun grootste orgaan dat ze bezitten: de huid. Na het douchen een lekkere crème gebruiken dus. Voor degene onder ons met een gemixte onrustige huid: probeer eens aloë vera crème. Plantaardige extracten maken de huid vaak rustiger.

Je hele lichaam kan trouwens af en toe wel een goede vette crème gebruiken, maar vooral gezicht en handen, aangezien deze de hele dag worden blootgesteld aan vuil, vocht en temperatuurwisselingen.

Naast het hydrateren van de huid, zie ik ook vaak ‘wilde’ gezichtsharen bij zowel mannen als vrouwen. Pak eens in de maand je pincet uit de kast en ga eens op speurtocht naar ongewenste haartjes in je gezicht. Heren kunnen het beste zoeken bij neus, jukbeenderen, oren en tussen de wenkbrauwen (dag Bertwenkbrauw!). Dames kunnen het beste zoeken rondom de mond en kin (soms doemt daar ineens een dikke haar op) en de wenkbrauwen in het geheel. Zo vaak zie ik dames met borstelige wenkbrauwen. Trek de meest verdwaalde haren er eens uit en je zult zien dat het direct verzorgder oogt!

Voor de heren die problemen hebben met scheren: zorg dat de huid lekker zacht en week is door een warme natte handdoek op je gezicht te leggen voor het scheren (of eerst warm douchen) en sluit de scheerbeurt af met een koude natte handdoek, zodat de poriën weer sluiten. Daarna een aftershave en je hebt weer lekkere frisse kaaklijn. Is je huid na het scheren nóg geirriteerd? Gebruik dan crème in plaats van aftershave. Dat is zachter en verzorgt. Ook helpt het om eerst met de haargroei mee te scheren en daarna pas tegen de haargroei in te scheren.

Handverzorging

Knip minimaal eens in de week je nagels en druk de nagelriemen terug. Van te voren goed wassen met warm water en zeep en naderhand lekker insmeren met handcrème. Je kan je handen geen groter plezier doen! En neem je voeten ook gelijk mee. Dan krijg je ook geen klachten in je schoenen.

Brilverzorging

Je zal wel denken: wat heeft mijn bril nou weer te maken met mijn lijf? Als je in het dagelijks leven proper voor de dag wil komen, is een schone bril een must! Mensen kijken je aan in de ogen en zien alleen maar vette vingers en stof. Not done! Is je bril heel erg vet? Een beetje afwasmiddel op de glazen poetsen en met koud water afspoelen reinigt als de beste! Daarna met een schone droge theedoek afdrogen en bling bling! Oog jij even lekker verzorgd! 🙂

Kortom

Doe je voordeel met deze tips! Wel of geen uitgesproken complimenten: mensen waarderen altijd schoonheid en verzorgdheid. Probeer mijn tips en voel je zekerder!

Als laatste tip zou ik willen meegeven: draag dagelijks een lekkere parfum. Niet teveel! Daar kunnen mensen dan weer niet zo goed tegen. Twee pufjes: één in de hals en één op de polsen verdelen. Parfum geeft karakter.

Mocht je vragen of onduidelijkheden hebben? Of andere verzorgingsvragen? Neem contact op met De Haarcomponist voor advies op maat!

Contact